Stomatološka protetika


Vaši zubi nisu neophodni samo u funkciji žvakanja i kvalitetne ishrane. Njihova nezamenljiva uloga je u estetskom izgledu i harmoniji vašeg lica i osmeha.

Nažalost, veliki broj zuba izgubi se previše rano, čime nastaju estetski i funkcionalni poremećaji u ustima.

 

Defekti koji tako nastaju bitno utiču na izgled, raspoloženje i često dovode do povlačenja u sebe i smanjenja socijalnih kontakata. Iz tih razloga izgubljene zube treba što pre nadoknaditi.

Svakom pacijentu pristupamo individualno i u skladu sa željama i potrebama pacijenta zajednički odlučujemo o najboljem protetskom rešenju. U zavisnosti od stanja usta i zuba, možemo Vam omogućiti nadoknadu izgubljenih zuba metalo-keramičkim i punim keramičkim (cirkonijum) krunicama i mostovima, kao i izradu savremenih proteza koje se za postojeće zube spajaju pomoću preciznih veznih elemenata (atečmena), čime se izbegava upotreba kukica koje kvare estetski utisak. Ukoliko je preostao mali broj ili nepovoljan raspored zuba, moguće je uraditi supradentalnu protezu čija je stabilnost znatno bolja u poređenju sa standardnim pločastim (akrilatnim) protezama.

Osnovni cilj terapije je da Vam obetbedimo dobru funkciju i lep, prirodan izgled zuba!

2013-09-18 16.09.23proteza2013-09-18 16.10.12

/p